Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2017.03.23.
  • Toyota

Új beruházással fejleszti angliai gyárát a Toyota

A világ leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a Toyota az angliai Derbyshire megyében működő Burnaston gyártóüzemét felkészíti a vállalat új globális padlólemezére (Toyota New Global Architecture, TNGA) épülő modellek gyártására mintegy 240 millió fontos beruházás keretében.

A Toyota bejelentette, hogy további 240 millió angol font értékű beruházással fejleszti a nagy-britanniai Derbyshire megyében, Burnaston városában működő Toyota Manufacturing UK (TMUK) autógyárát. A Toyota beruházása versenyképesebbé teszi a gyártóüzemet, valamint még hatékonyabbá teszi a nagy-britanniai beszállítói lánc működését. A burnastoni üzemet az idei évtől kezdődően folyamatosan új berendezésekkel, új technológiákkal és új rendszerekkel szerelik fel. Ezzel a Toyota új globális padlólemezre (TNGA) épülő modellek gyártását készítik elő. A beruházási program része az az akár 21,3 millió font értékű kormányzati támogatás, amelyet képzésre, kutatásra és fejlesztésre, valamint a létesítmény környezetvédelmi teljesítményének továbbfejlesztésére fordíthatnak.

„Kiemelt jelentőségű célként kezeljük, hogy biztosítsuk európai gyártólétesítményeink globális versenyképességét. A TNGA gyártókapacitás kiépítése fontos része ennek a tervnek. A TMUK fejlesztésével egyben tanúbizonyságot teszünk az alkalmazottainkba és beszállítóinkba vetett hitről, az általuk biztosított kiváló gyártási minőség és fokozott hatékonyság elismeréséről. Köszönettel fogadjuk, hogy a brit kormány is hozzájárult ezen erőfeszítéseink támogatásához.”
„Beruházásunk jól példázza, hogy vállalatként megteszünk minden tőlünk telhetőt a Derbyshire megyében működő Burnaston üzem versenyképességének növelése érdekében. A Nagy-Britannia és Európa között fennmaradó, kiszámítható és egyszerű, vám- és korlátmentes szabad piaci hozzáférés létfontosságú jövőbeli sikereink szempontjából.” - fogalmaz Dr Johan van Zyl, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója.

A Toyota globális programot indított útjára, amelynek keretében gyártóüzemeit alkalmassá teszi a TNGA alapú járművek gyártására. 2020-ra a Toyota globális modelljeinek többsége a TNGA platformra épül majd. Már most a TNGA padlót használja a negyedik generációs Prius és a Törökországban gyártott vadonatúj Toyota C-HR crossover is. Ezek a modellek is a Toyota azon célkitűzését testesítik meg, hogy mind jobb gépkocsikat építsen.