Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2017.10.10.
  • Toyota

Sportos „GR” modellváltozatokat kínál japánban a Toyota

Az FIA Rally Világbajnokságba 17 év után idén visszatérő, rendkívüli motorsport hagyományokkal rendelkező Toyota a legkeményebbek között számon tartott versenysorozaton egy az idén megújult Toyota Yarisra épülő versenygéppel méreti meg magát. Ez a versenyautó ihlette az utcai spotautók szerelmeseit megszólító, limitált darabszámban elérhető  Yaris GRMN-t, amely már hazánkban is kapható, összesen 4 darab érkezik belőle. A néhány legendás sportautója (Celica, Supra, és legújabban  a nagyközönséget és a szaksajtót egyaránt elkápráztató GT86) mellett környezetbaráti hibrid modelljeiről ismert világelső autógyártó, amely a Frankfurti Autószalonon nagyteljesítményű hibrideket is ígért, Japánban új, sportos “GR” modellváltozatokat mutat be, kellemes izgalommal fűszerezve modellkínálatát.

A környezetbarát hibrid modelljei révén hazánkban is hónapról hónapra értékesítési rekordokat döntögető, ám a GT86 és a Yaris GRMN révén a sportautók szerelmeseit  is Toyota japánban új, sportos “GR” modellváltozatokat mutat be. A sportos hangulatúra formált “G Sport” kivitelek már eddig is arra szolgáltak, hogy izgalmas alternatívát kínáljanak a sportkocsi-kultúrájáról híres japán piac vásárlóinak. A TMC most alaposan átalakította ezt a modellsorozatot – így született meg a márka kínálatában a GR kategória. A Toyota azt tervezi, hogy a jövőben tovább bővíti majd e kínálatot, és számos teljesítményfokozó alkatrészt is kínál modelljeihez.

A vállalat 2017 márciusában mutatta be Európában a Yaris GRMN változatot, és az így megkezdett sort azzal folytatja, hogy a Japánon kívüli piacokon fokozatosan bevezeti majd a GR-sorozat többi modelljét is.


Az autók tuningját a TMC-n belül működő vállalat, a GAZOO Racing végzi az “alkossunk még jobb autókat” elv alapján, olyan szakemberekkel, akik az autóversenyek világában, például a Nürburgringi 24 órás futamon és a japán rallybajnokságon gyarapították tudásukat. Ez a szakértelem ugyanúgy megjelenik a kínálat csúcsát jelentő GRMN-modellekben, mint a kínálat közepére sorolt GR-változatokban vagy a belépő szintű GR SPORT kivitelekben. A GRMN vásárlói egy tuningolt motor erejét is élvezhetik, de a sorozatgyártású GR-változatok is élvezetesen testesítik meg a GRMN lényegét. A vezetés élményét sportos hangulattal fűszerező GR SPORT kivitelek még a családi egyterűekhez is megrendelhetők. A kínálatban emellett GR ALKATRÉSZEK is szerepelnek, amelyek segítségével az átlagos kivitelű járművek tulajdonosai is látványosan feldobhatják már meglévő autójuk megjelenését.


Szeptember 19-én, a GR-sorozat bevezetésének kezdetén a GR és GR SPORT kivitelek a Vitz modellhez lesznek megrendelhetők, a GR SPORT kivitel pedig a Prius PHV, a Harrier, a Mark X, a Voxy, és a Noah kínálatában jelenik meg a japán piacon. A Toyota vásárlói később már a Vitz GRMN, a 86 GR, az Aqua GR SPORT és a Prius α GR SPORT változatokat is megrendelhetik. A Vitz GRMN a tervek szerint 2018 tavaszától lesz elérhető, míg a 86 GR, az Aqua GR SPORT és a Prius α GR SPORT modellek már idén télen megjelennek a japán márkakereskedésekben.

A TMC emellett a TOYOTA GAZOO Racing égisze alatt egy “GR Garázs” nevű üzlethálózatot is megnyit, hogy a sportkocsik és a motorsport iránt érdeklődő autósok egyre szélesebb köre számára biztosítsa az autózás vegytiszta örömét. A jelenleg Japán-szerte működő “AREA 86” üzleteket is átnevezik GR Garázzsá, ahol szakértő munkatársak (GR Tanácsadók) várják a vásárlókat.

A “város legizgalmasabb autósboltja” koncepció alapján működő GR Garázsok olyan helyek lesznek, amelyek működését három alapelv vezérli: egy üzlet, ahová az autórajongók újra meg újra visszatérnek; ahol az autórajongókat lenyűgözi a személyzet szakértelme és lelkesedése; és ahol elérhető közelségbe kerül a lenyűgöző vezetési élmény.


A GR-sorozat legfontosabb jellemzői (Japánban):

Dizájn
A maximális, “versenykész” teljesítmény kihangsúlyozása.

Külső
Versenyautós stílusú "Functional MATRIX" hűtőrács (Vitz, Prius PHV, Aqua)
Fehérre fényezett karosszéria és féknyergek, GR embléma (a Vitz GR SPORT kivételével)
Egyedi embléma (elöl, oldalt és hátul)

Utastér
Kiváló oldaltartású vezető- és utasülések (GR emblémával)
Sportos hangulatot teremtő, ezüst öltésekkel díszített ajtókárpitok és első üléskárpitok
Exkluzív GR motorindító gomb