Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2017.11.20.
  • Ford

A Ford több mint 750 milliós beruházással alapozza meg a spanyolországi Valenciában az új generációs, közepes méretű Kuga SUV gyártását.

2011 óta – az új befektetéssel együtt – a Ford valenciai beruházásainak összege mintegy 3 milliárd euróra növekedett.

“Ez a rendkívül jelentős, több mint 750 millió eurós beruházás a lehető legvilágosabban jelzi, hogy Valencia tartomány és Spanyolország továbbra is az egyik legfontosabb európai gyártási helyszínünk,” nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és az Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnöke.

“Szeretnék köszönetet mondani a nemzeti kormányzatnak és a Generalitat Valenciana regionális kormányzatának folyamatos támogatásukért, és mert azon dolgoznak, hogy vonzó környezetet teremtsenek az üzleti beruházások számára Valenciában.”
 
A Valencia üzemben jelenleg több mint 8000 ember dolgozik; az ő foglalkoztatásuk továbbra is biztosított az új beruházás révén, amit a Ford az üzem vezetése, a szakszervezetek és a munkaerő költséghatékony és termelékeny működésére alapoz.
Napjainkban az SUV-k teszik ki az Európában értékesített személygépkocsik mintegy 25 százalékát, és a Kuga modellek közel 50 százaléka Valenciában készül; az autó európai értékesítése 2017-ben 22 százalékkal (126.900 darabra) bővült a tavalyi év azonos időszakához képest. A Fiesta és a Focus után a Kuga a Ford harmadik legnagyobb darabszámban értékesített típusa az európai piacon.

Hamarosan további közlemények várhatók a valenciai beruházás részleteiről, valamint az új generációs Kuga modellről.

A Ford gyártási tevékenysége Valenciában

A Ford 1976-ban nyitotta meg a Valencia Autó- és Motorgyárat, ahol azóta több mint 12 millió jármű és 16 millió motorblokk készült; ennek köszönhetően az üzem jelenleg Spanyolország egyik legnagyobb autóipari exportőrének számít.

A közepes méretű Kuga SUV mellett itt készül még a Tourneo Connect személyszállító és a Transit Connect haszongépjármű is, emellett pedig Mondeo, S-MAX és Galaxy modelleket is gyártanak.

Valenciában többféle típus és nagyobb mennyiségű jármű készül, mint a Ford bármelyik más európai üzemében. Az itt gyártott autók mintegy 90 százalékát a világ több mint 75 országába, köztük az USA-ba is exportálják.