Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2018.12.17.
  • Renault

Szabadidő-autó, akár terepre is

A Renault Kadjar friss motorokkal, átdolgozott belsővel és kicsinosított külsővel vág neki a modellciklus második felének.

2015-ben mutatta be a Renault az utóbbi évek legjobban pörgő kategóriájában, a kompakt méretű szabadidő-autók között induló modelljét, a Kadjart.

Ami idén kívül-belül megújult és új motorokat is kapott. Jelenleg háromféle szabadidő-autó található a Renault modelljei között, a Captur a legkisebb, középtájon található a Kadjar, majd a csúcson a legnagyobb Koleos.

Aki mindenáron Renault márkában gondolkodik, annak itt egy kis segítség, hogy ebből a SUV-trióból melyik mekkora, milyen, mire a legjobb:
Bár a Kadjar a kategória egyik nagymenőjének, a Nissan Qashqai-nak a közeli rokona, hangulatban mégis mást ad, mint a japán testvér. Gömbölydedebb, és egyben masszívabbnak is tűnik.

A modellfrissítés során szemből nézve a hűtőmaszk változott, szélesebb lett, több króm került az autóra, valamint szögletes lett a LED-es ködlámpa. Hátulról a szintén teljesen LED-esre cserélt fények újak, a ködlámpa, tolatólámpa jóval karcsúbb lett, miközben lejjebb, a lökhárítóba költöztek. Hogy teljes legyen a szokásos lista, új felnikkel és friss színekkel is gazdagodott a választék.

Utasterében leginkább a minőségérzet javítására koncentráltak, újak a klímavezérlő gombjai – erősen hasonlítanak a Dacia Dusteréra -, csinosabb lett az érintőképernyős egységet is magába foglaló középkonzol és az anyagok is jobban passzolnak egymáshoz. Emellett a légbeömlő, az ajtóborítás és a belső kilincs is új. Menet közben a kütyük töltésére elöl-hátul 2-2 darab USB-csatlakozó szolgál, de vannak 12 voltos csatlakozók is szép számmal.

Csomagtartója többszintes, a kipróbált benzines modellekben volt pótkerék is, ami a Bose hifi mélynyomójával alkot látszólag egy tömböt. Ötszemélyes felállásban 472 liter a csomagtartó befogadóképessége, amit az üléstámlák lehajtásával 1478 literre lehet növelni.

Ha pótkerék helyett valaki beéri defektjavító készlettel, akkor az alap csomagtartóméret a felszabadult üreget is kihasználva 527 literes is lehet. Amikor valaki hosszabb tárgyat – egész pontosan legfeljebb 2563 mm-eset – kíván szállítani az utastérben, azt is megteheti, mert az anyósülés támlája előrebillenthető.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2018/12/12/szabadido-auto-akar-terepre-is-renault-kadjar-2019/