Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2019.04.27.
  • Alfa Romeo

Több mint 80 éves ez az Alfa Romeo

Túlélte a második világháborút is ez a restaurálatlan, gyönyörű patinás Alfa Romeo 6C, mely első, arisztokrata tulajdonosánál 55 évet töltött.

1934-ben épp Hitler felügyelete alá kerül az SS, vagyis a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt katonai és védelmi szervezete lett. Nem sokkal később, augusztusban, az olaszországi Abruzzo tartományban megrendezték a Pescara-i 24 órás futamot, mely nagy lehetőség volt a versenyzésben jártas és pont ekkorra állami vállalattá váló Alfa Romeo számára.

Legfőképpen azért, mert ekkor mutatták be a 6C legújabb változatát, melyet a magyar származású Vittorio Jano tervezett. Feladata nem volt más, mint egy kisebb testvért tervezni a 8C alá, mely motorja a korábbinál nagyobb és erősebb.
Így tehát a Pescarában rendezett verseny leginkább a 2309 köbcentis motor próbája volt. Enzo Ferrari csapata, a Scuderia Ferrari három autót indított a futamon – hiszen ekkoriban az Alfa Romeo gyári istállója volt -, aminek Berlinetta karosszériáját a Touring készítette. Győzelemmel zárták a versenyt, ezért az olaszok az indított autók mechanikai specifikációjának megfelelő korlátozott darabszámú példányokat készítettek. A karosszériájukról többféle műhely gondoskodott a vevők igényei szerint.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/vezetunk/2019/04/25/1937-alfa-romeo-6c-2300-b-pescara-berlina-touring/