Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2020.04.26.
  • Alfa Romeo

Elektromos Alfa Romeo GT

3,4 másodperces gyorsulást ígér, de csak 320 km-s hatótávot. Utóbbi nem igazán lényeges, főleg, amennyire gyönyörű lesz a Totem Automobili modern Alfa Romeo GT-je.

1963-ban a Frankfurti Autószalonon tartották az Alfa Romeo GT premierjét, ami tulajdonképp a négyajtós Giulia alapjaira épített gyönyörű, kétajtós kupé. A formatervéért a Bertone stúdió, egész pontosan maga Giorgetto Giugiaro felelt.

Ez az autó a mai napig az egyik legjellegzetesebb Alfa Romeo egyike a legszebbeknek is, nem véletlenül népszerű veterán.

Alfaholicsnak nevezik azt a vállalkozást, ahol még mindig készítenek ilyen Alfa Romeókat azoknak, akik temérdek pénzt áldoznak arra, hogy egy nagyon patent, minden elemében új, mégis régies pályagépük legyen. Most újabb cég vette elő, de a Totem Automobili másképp nyúl hozzá.

Szinte minden elemében új autót terveztek, és erre már csak azért is szükség volt, mert nem belső égésű motor hajtja majd. A Totem Alfa Romeo GT-je bizony elektromos lesz. Minden jel szerint a legszebb villanyautó, amit valaha gyártottak.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon:
https://www.vezess.hu/vezetunk/2020/03/30/elektromos-auto-alfa-romeo-giulia-gtam/