Az árfigyelő bekapcsolásához adja meg nevét és e-mail címét:
Név:

E-mail cím:

Minimum értesítési szint:
Ft

  • 2020.05.17.
  • Hyundai

Hyundai Veloster N 2020

Intelligens vezérlésű, nyolcfokozatú sebességváltóval teszi élvezetesebbé és biztonságosabbá a vezetést a Hyundai Veloster N.

N Grin Shift, azaz N vigyorváltó: így nevezte el új nyolcfokozatú, olajfürdős duplakuplungos sebességváltójának egyik funkcióját a Hyundai.

A rendszer a feltételek teljesülése esetén 20 másodpercen át megnöveli a töltőnyomást, ezzel átmenetileg 353-ról 378 Nm-re emeli a forgatónyomatékot, miközben a váltó is gyorsabban kapcsol – aki az ebből fakadó gyorsulási élményt kibírja vigyorgás nélkül, az ne vegyen olyan autót, amely 5,6 mp alatt ér 100 km/órára.

Nem ez az egyetlen speciális funkciója az N DCT váltónak.

Ott van az N Power Shift, amely a fojtószelep 90 százalékot meghaladó nyitása esetén úgy optimalizálja a felváltásokat, hogy a lehető legkevesebb erő vesszen kárba, míg az N Track Sense Shift a tapadási és terhelési viszonyokat, illetve a vezetési stílust elemezve érzékeli, ha a vezető versenypályán autózik, és ennek megfelelő, agresszív váltóprogramot aktivál, amely nagyon későn, ám annál gyorsabban kapcsol.

Mindezt persze kézzel, a 8 colos érintőképernyőn keresztül is beállíthatjuk. A fenti funkciókhoz olyan szolgáltatások társulnak, mint a visszaváltást kísérő gázfröccs vagy a rajtautomatika. De ez nem minden: lejtőn haladva például erőteljesebb motorfékkel tehermentesíti a súrlódófékeket.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/hirek/2020/04/21/hyundai-veloster-n-2020/